Val Derk ten Cate tijdens UMX Hellendoorn kost podium plaats.

Webmaster, July, 7th  2018

Derk ten Cate #85

Helaas Val Derk ten Cate tijdens UMX Hellendoorn kost podium plaats.

Afgelopen week is er zeer veel energie gestopt in het prepareren van het circuit “de Koetree”. De “Helderse Sahara” aan de Koetreeweg is door de inzet van de MCNH.NL vrijwilligers weer een crossbaan geworden zodat de UMX wedstrijd gewoon veilig door kon gaan op zaterdag 7 juli 2018.

De trainingen verliepen goed voor Derk en Marijn, Guus heeft het even geprobeerd maar ondanks een 2e tijd in de training besloot hij i.v.m. zijn in Lelystad opgelopen enkel blessure niet van start te gaan. Derk zette net als zijn oudste broer Marijn een 5e tijd op de klokken.

Eerste manche UMX 125cc
De start verliep redelijk voor de jongste telg van de ten Cate familie, Derk ten Cate #85 kwam na een rondje als 3e door en reed netjes zijn rondjes, na de 3e ronde reed Derk aan de leiding. In 2e helft van de wedstrijd liet hij een steekje vallen en finishte Derk met 2 seconden achter de winnaar Sem Schuurman.

Tweede manche UMX 125cc
Ook deze start verliep matig voor Derk ten Cate op zijn WPM KTM met  #85 hij kwam als 8e voor de transponder-lus en na een rondje lag hij al 2e. In de 4e ronde nam Derk de leiding over van Danny vd Worp. Echter door de val in ronde 6 verloop Derk niet allen 6 plaatsen maar ook nog eens heel veel tijd. Eer hij weer reed waren de kopmannen al heel ver weg. Opnieuw vertrokken op plek 7 kon hij nog een plekje goed maken en finishte Derk als 6e.

Dag stand UMX 125 cc Hellendoorn
1             #110                      Slamsem Schuurman
2             #8                          Twan Wijlens
3             #15                        Ticho Eringfeld
4             #85                        Derk ten Cate
5             #46                        Jay Raamsteeboers

Tussenstand UMX Champioenship 125 cc              Total      Verschil               Gat
1             15           Ticho Eringfeld                                527           0                          0
2             8             Twan Wijlens                                   513         14                        14
3             85           Derk ten Cate                                 482         45                        31
4             110         Slamsem Schuurman                      463         64                        19
5             46           Jay Raamsteeboers                        423         104                      40

Eerste manche UMX 250cc

Marijn heeft vandaag op Guus z’n motor meegereden, en de start verliep goed tussen de vele vier-takten, als 7e ging Marijn de eerste bocht in en na een rondje reed hij de WPM KTM netjes naar en 5e plaats. Gaande weg de wedstrijd moest hij nog een paar plekjes in leveren en kwam Marijn moe maar voldaan als 8e over de finish.

Tweede manche UMX 250cc

Marijn startte de 2e manche uitstekend, hij kwam als 4e over de transponder-lus en na een ronde als 3e. Doordat hij de motor dood remde verloor Marijn in het begin v.d. wedstrijd meteen al 5 plaatsen. Rijdend op de 9e plaats moest hij nog even een keer een plekje afstaan tot dat hij in de laatste bocht voor de finish onderuit ging en uiteindelijk op een 15e plek teleurgesteld binnenkwam.