top of page

Gebroeders ten Cate nemen met z’n drieën  deel aan de UMX wedstrijd in Heerde en voor Derk zat er een podium plaats in tijdens deze Bevrijdingsdag cross.

Webmaster, May 5th  2018

Derk ten Cate #85
Derk ten Cate #85 De dag winnaar in de 125cc klasse als gastrijder tijdens de DMX Noord in Makkinga
Op Bevrijdingsdag stond UMX Heerde op het programma. De zon scheen ’s ochtends al meteen en het beloofde een mooie zonnige dag te worden. Tot op heden zijn we nog maar zelden met z’n allen op pad geweest dus dat is een mooie gelegenheid om plezier te maken.

De trainingen verliepen redelijk voor de ten Cate boys, het was wel weer even wennen op het zware zand in Gelderland.

Derk rijdend in de 125cc klasse plofte een 5e tijd op de borden, voor Marijn ten Cate zat er in de 250cc klasse niet meer dan een 18e tijd in en Guus reed zich in de UMX Super naar een 13e trainingstijd.
1e Manche UMX 125cc

Derk had een middelmatige start en kwam na een ronde als 7e door. Door sterk te rijden wist Derk zich als snel naar een 3e plek te rijden.  Derk reed een beheerste 1e manche en nam de leiding halverwege de wedstrijd over en gaf hem daarna ook niet meer af. Met een mooie voorsprong won Der deze eerste manche 125cc UMX in Heerde.

2e Manche UMX 125cc

Een fatale start in de 2e manche, Derk was matig weg en ging met een groep andere rijders onderuit in de eerste bocht. Het duurde lang voordat het stof en de gevallen rijders hun weg konden vervolgen. Derk vertrok als 43e van de 45 rijders aan z’n 2e Manche. Door flink aan te zetten  reed Derk ten Cate #85 zijn WPM KTM halverwege de wedstrijd naar een 9e plek. Door een val werd hij opnieuw een aantal plaatsen terug geworpen, maar hij kon aansluitend opnieuw een aantal plekken goed maken en finisht als 7e met minder dan een halve seconde achter nr 6.

Met een eerste en een zevende plaats werd Derk vandaag tweede achter de dag-winnaar van deze UMX 125cc klasse Ticho Eringfeld en voor Twan Wijlens die derde werd hier in Heerde.
Martin, Derk ten en z'n WPM KTM richting trainingsessie
1e Manche UMX 250cc

Marijn had een slechte start en begon zijn wedstrijd op een 33e plek. Gaande weg z’n 1e manche kwam Marijn mooi op dreef en reed zijn motor naar een 19e plek. Door netjes door te blijven crossen wist Marijn ten Cate #135 als 16e te finishen.
2e Manche UMX 250cc
Deze start van zijn tweede manche was al een stuk beter, Marijn kwam na een ronde al als 10e door. Gedurende deze manche moest hij twee plekjes prijsgeven maar wist zijn 12e positie netjes vast te houden totdat de finishvlag viel.

Met een 16e en een 12e plaats werd Marijn vandaag 13e in het UMX 250cc dag-klassement.