Na een lekkere training even lekker uit de wind en in de zon
om ons voor te bereiden op de eerst Manche.

85cc: Derk ten Cate #770
De eerste manche reed Derk netje en eindigde hij op 8ste plek.

De tweede manche werd er ook lekker gereden, Derk wist zijn 8e plaats netjes te verdedigen, maar door al het stof zag hij niet goed of hij werd afgevlagd.

Een beetje dom reed hij de baan uit en kwam er gelukkig snel achter dat dat niet helemaal goed was, snel gedraaid vervolgde hij toen zijn weg weer opnieuw de baan op. Der verloor daarmee 3 plaatsen. Een goede leer voor de volgende keer. Tevreden met een totaal 3e plaats voor het DMX Oost competitie ging hij weer naar huis.

1e Manche MX2B-2tact:

Guus ten Cate met nr. #45, trok een redelijk lootje en zette de Yamaha van zijn broer (Z'n eigen YZ125 was nog niet gereed) aan de rechterzijde van het starveld. Geconcentreerd stond hij voor het start hek.

De start op de beton plaat verliep super, Guus pakte kop-start.

Door netjes te rijden reed Guus bijna een halve manche aan kop.   Jordi Bremer van DMX Midden nam toen deze 1e plek over. Guus reed een verstandige race en volgde Yamaha coureur Jordi Bremer netjes en ging slechts 2,7 sec later over de finish.

De snelste ronde in de 1e Manche staat wel op naam van  Guus ten Cate .

2e Manche Guus ten Cate #45 ,  zijn start deze keer niet erg goed, maar door zijn Yamaha YZ125 flink de sporen te geven schoot hij van de 14de plaats in eerste bocht in de eerste ronde door naar een 6ste plek in de 5de ronde op de 2e plaats. Alles liep op rolletjes tot dat Guus een wal uitgleed en in een diepe sloot naast de baan kwam.

Na zijn slootbezoek, wat gezien de diepte van de sloot veel tijd koste kwam hij op een 14de plaats de baan weer in. Toen werd er nog even opnieuw gas gegeven en haalde Guus gedurende zijn laatste twee rondjes nog weer drie rijders in.

Uiteindelijk finishte Guus ten Cate  #45 op de Yamaha van broer Marijn als 11de . Guus zei: “wel een beetje dom van me, om zo deze inmiddels weer bemachtigde 2e plek in de 2e Manche zo weg te geven, ik heb weer wat geleerd aldus de nog maar 13 jarige Tukker ”

Met een glimlach op zijn gezicht mompelde hij, ik heb ook nog wel geluk gehad want er zat geen water in de sloot, anders had mijn broer er een duikboot van gekregen. Guus was daarom tevreden met zijn  4de plaats overall en met z’n eerste plaats voor District Oost. Weer terugkijkend een mooie motocrossdag.

Riëtte Nieuwlaar bedankt voor de mooie foto's, op naar de volgende wedstijd.