top of page
Zondag 9 juni 2013

De Ten Catetjes hebben lekker kunnen racen op de prachtige baan in Lochem tijdens de UMX

Op zondagochtend vroeg uit de veren, de motoren in en op geladen zijn we vertrokken naar Lochem. William Schuurman vriendje van Marijn ging ook mee. Er stond een koude wind en toen de zon er door kwam werd het een prachtige dag.

Trainen

De training verliep goed, de MX2-2t trainde in 2 series, Marijn zette een 9e tijd op de klokken en Guus reed zijn Yamaha naar een 4e tijd. In totaal reden er 59 MX2-2t piloten meer, 1e Serie (Even) reden er 37 en de 2e Serie (Oneven) 22.

1e Serie (Even)

Guus trok een goed nummertje in het Park Ferme (12) zodat hij een redelijke startpositie kon opzoeken, Marijn daar in tegen #47 en moest daar door op de tweede rij starten.

De Start verliep redelijk voor Guus plek of 13/14 en Marijn plekje of 20/21, door even alert te zijn kwamen ze de eerste ronde respectievelijk door op een 8ste en 16de plaats. Marijn reed netjes inmiddels op een 14e plaats toe hij de achterband lek reed en de wedstrijd voortijdig moest verlaten, Jammer want hij reed netjes op een finale plek. Guus daarin tegen hield zijn hoofd koel en stuurde de YZ125 naar een goede 7e plaats.

A-Finale MX2-2T

Guus mocht als 14e op rijden en kon nog een plekje vinden aan de linkerkant van het hek. Geconcentreerd voor het hek, en gaan met die banaan, Guus kwam goed weg maar moest in eerste inhouden voor een slingertje van een andere rijder en op een plekje of 14/15 over de eerste schans na de start. Door bekeken te rijden kwam Guus de eerste ronde door op plaats tien. Door netjes en beheerst te rijden reed hij de MXTC Yamaha per twee rondjes naar voren en zat op de finish aan het achter wiel van nr6, Thijs Bulten, Guus heeft goed gereden en is tevreden met zijn 7e plaats hier in Lochem op het mooie, snelle circuit.

B-Finale MX2-2T

Marijn komt als 1e de eerste bocht doorMarijn mocht als laatste op rijden en had zag dat er helemaal links aan het hek nog een plaatsje was. De start verliep goed en Marijn ging als 3 / 4e de eerste bocht in maar kwam er als kopman weer uit.
Marijn reed 4ronden aan de leiding, maar door verstandig te rijden en Stefan Takman te laten inhalen kon hij relaxed en beheerst zijn finale uit rijden met een goede 2e plaats met grote voorsprong op #3 Joost Mokkink(117) werd deze B-Finale afgesloten.