top of page

Maandag  20 mei 2013

Hoge sprongen bij het Ceriel Klein Kromhof 2013 EVENT

CKK 2013 MX EVENT
De tweede Pinksterdag zijn we in alle vroegte op gestaan, om op tijd te komen op het Ceriel Klein Kromhof (CKK) 2013 motocross event. Dit jaar rijden de gebroeders Ten Cate voor de vierde keer mee. Na het succes in 2013 voor Guus ten Cate om op een 3e plaats te eindigen in de 85cc grote wielen lag er wel een gezonde spanning op de boys.
Gezellig reden we met Menno van der Zee, de families Grollebeek, van der Velde, Schwarte en Zandbergen naar het “GP terrein” te Daarleveen.

Perfect georganiseerd
Hulde aan het CCK team, de baan, de organisatie t/m de omroeper en de gehele entourage is om door een ringetje te halen,  met een woord fantastisch. De “Kromhofjes en aanhang”  en de motorclub MCNH hebben er opnieuw weer veel werk van gemaakt en alles was perfect georganiseerd.

De Training
De vele klassen hebben netjes hun rondjes gereden en konden zo de technische baan goed verkennen. De CKK baan die dit jaar andersom gereden werd lag er boven verwachting droog bij. Dat scheelde mechanicien vader Martin ten Cate flink wat werk, zodat er tijd om gezellig te kletsen, rond te lopen en koffie te drinken voordat de eerste manches zouden beginnen.

1e Serie Knakworsten Marijn neemt de leiding
In totaal reden er 47 rijders mee in deze klasse Marijn had een tweede trainingstijd tijdens de qualifying heat ruim 4 sec achter senior Erik Davids.

Marijn ten Cate #1 reed op een beschikbaar gestelde HONDA uit de Schuurman MotoMXservice stal.
Door goed te starten en direct de leiding te nemen reed Marijn zijn eigen race en zorgde er voor zonder te veel energie te verspillen op ca. 6sec voor Koen Oude Geerdink met # 183te blijven rijden.

1e Heat 85cc Grote wielen Derk ten Cate rijdt een super race
Derk ten Cate had een goede start en reed een goede wedstrijd, in een zeer sterk deelnemersveld met zeer veel (O)NK rijders uit het hele land. Met een mooie 18e plek in een veld van 30 rijders is dat een goed prestatie.

1e Race MX2B Guus reeds de YZ125 naar een 5e plek
Guus ten Cate #456 reed voor het eerst mee in de MX2 klasse tijdens dit CKK event, en als 13 jarige rijder wist hij zich goed staande te houden tussen de vele doorgaans “oudere” rijders op deze mooie technische baan. Guus wist de motor van z’n broer een twee tact Yamaha 125cc tussen de vele viertakt netjes naar een 5e plaats te rijden. De vervelende harde onderarmen verhindereden hem om van zijn 4e plaats door te stoten naar de 3e plaats in deze eerst race.

A Finale Knakworsten klasse Marijn vocht zich naar een 2e plaats
Het tijdelijke gemakkelijke nummer 1 op de Honda waar Marijn op reed mocht als 2e op rijden richting starthek. Marijn was er wel erg op gebrand om bij de eersten te eindigen. Maar met een matige start moet hij aan een inhaal race beginnen, de eerste ronde lukte dat wel aardig en bleef toen even hangen op een vijfde plek. Door kop koel te houden en de juiste momentjes af te wachten werd er vanaf de 4e ronde tekens een collega rijder gepasseerd. De senlheid lag hoog en de sprongen werden hoger en verder. Jammer dat de race niet een ronde langer duurde (of dat Marijn niet eerder aangezet heeft) want dan had Gerwin Heuver die met ruim een seconde voorsprong won het waarschijnlijk nog moeilijk gekregen op de koppositie te blijven behouden.

Marijn reed de rode honda van Henne Schuurman naar een verdienstelijke 2e plaats.
En hiermee weer een Ten Catetje op het podium tijdens een CKK MX Event.

2e Heat 85cc Kleinewielen Derk rijdt een super race
Derk ten Cate had een slecht start en reed opnieuw een goede race deze keer eindigde Der op een 21e plek wat resulteerde in een 19e plek in het dag klassement. We zijn met z’n allen trots op deze prestatie op deze technische en snelle baan.

MX2B A Finale Guus reed een goede race in een sterkveld van deelnemers
Door een vijfde plek in heat 1 mocht Guus als 10e op rijden. In het parc-ferme  stond Guus naast de snelle en leuke dame Marriane Veenstra en GP rijdster. Of dit hem een beetje uit zijn doen en laten gebracht heeft zullen we nooit weten maar een leuke indruk heeft het zeker achtergelaten.

De daarop volgende start van de finale was niet goed, Guus ging bijna als laatste de eerde bocht door. Door de eerste ronde even flink zijn twee-taktje de sporen te geven kwam Guus als 13e door. Guus reed een nette race zonder risico’s te nemen en bleef rond de 12e en 13e plek zijn rondjes rijden, om als 13e te eindigen. Dit is een zeer goede prestatie voor de jonge Guus in de ze “sterke MX2-B-klasse” met een ervaren veld aan deelnemer.

Prijsuitreiking Marijn op Podium in zijn klasse met een 2e plaats
Trots en gelukkig ging Marijn in het MotorMXService shirt naar het podium, dit i.v.m. het beschikbaar stellen van de fijn rijdende HONDA uit de Schuurman stal.